Duurzaam

Duurzaamheid is de term waar Van Land Naar Pan voor staat, maar het is een hele brede term. Hoe passen wij dit in de praktijk toe.

Verpakkings-materiaal

Het allerliefst werken we met herbruikbare materialen zoals de bakjes voor de prakkies in de afbeelding. Waar herbruikbaar niet haalbaar is probeer ik milieuvriendelijke of recyclebare alternatieven te zoeken. Zo kun je altijd bij mij terecht met je eigen potten, pannen of bakjes.

Producten

Met trots kan ik uren vertellen over onze leveranciers. Alle vlees, zuivel, bloem en eieren zijn biologisch, alle vis, schaal,- en schelpdieren hebben het ASC of MSC keurmerk, Groente, aardappels, fruit en andere producten zijn zo veel mogelijk biologisch, lokaal of zelf geproduceerd.

Verspilling

Soms heb je ineens heel veel… dan verwerk ik producten zo veel mogelijk in houdbare varianten. Jam, compote, chutney, invriezen, inmaken, goede producten worden zo min mogelijk verspilt. Mocht dit niet mogelijk zijn dan komt het op de composthoop en wordt het gebruikt om de bodem van onze groentetuin te verrijken.


Laten we samen naar de mogelijkheden kijken


%d